Omgevingsvergunning-dragende-muur

Constructieberekening nodig voor uitbraak draagmuur?

Ja, help mij

Constructieberekening voor uitbreken van een draagmuur

Wanneer je een dragende muur (of een draagmuur) wilt uitbreken, veranderen, of verwijderen, dan moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Bij de omgevingsvergunning moet je als bijlage een bouwtekening en een constructieberekening bijvoegen. Dit lijkt heel gecompliceerd, maar in de meeste gevallen is dit een eenvoudige berekening die wij snel kunnen uitvoeren. Voor het verkrijgen van deze berekening hebben wij een handig stappenplan:

Stappenplan voor een constructieberekening:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Start mijn project!
Sara Askamp
Sara AskampBouwkundige tekenaar
Sara en de andere Bouwkenners regelen in een handomdraai de constructieberekening voor de uitbraak van jouw dragende muur.

Een constructieberekening voor het uitbreken van een draagmuur

Bij een serieuze verbouwing kom je in veel woningen al snel een muur tegen die in de weg staat. Uitbreken dan maar! Als het een dragende muur betreft, kan dit natuurlijk niet zomaar. Op korte of wat langere termijn kan dit vervelende gevolgen hebben, zoals verzakking en scheurvorming.

Hulp van een Bouwkenner is dus op zijn plaats! Onze specialisten zorgen in een handomdraai voor een deskundige bouwtekening, constructieberekening en omgevingsvergunning zodat jij onbezorgd die draagmuur kan uitbreken.

Richtprijs voor constructieberekening
Offerte aanvragen
Nette prijs en spullen snel in huis. We kunnen Bouwkenners aanraden.
Eric Kessels
We dachten dat een constructieberekening een ingewikkeld verhaal zou worden, maar met jullie hulp viel dat reuze mee, bedankt!
Els de K.