Wil je een bouwwerk legaliseren?

Hoe je alsnog je bouwwerk kunt legaliseren

Het komt geregeld voor dat een bouwwerk of een wijziging aan een pand illegaal is uitgevoerd. Het gaat vaak om een aanbouw, dakkapel, garage of schuur. Meestal is er geen opzet in het spel, maar is er bijvoorbeeld een misverstand over vergunningsvrij bouwen. Want ook bij vergunningsvrij bouwen moet je bouwwerk aan regels en eisen voldoen.

De meeste mensen die contact met ons opnemen hebben een brief en/ of een dwangbevel van de gemeente ontvangen. Let op: om boetes en extra kosten te vermijden, is het belangrijk dat je hier snel en adequaat op reageert. Bouwkenners heeft hier ruime ervaring mee bij verschillende gemeenten, en we helpen je dan ook graag.

Start met legaliseren

bouwwerk legaliseren

Handhaving en toezicht signaleert illegale bouwwerken

Stappenplan voor het legaliseren van je bouwwerk:

Bouwwerk legaliseren

Je kunt een bouwwerk legaliseren door alsnog een omgevingsvergunning omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aan te vragen. Meestal moet je hierbij een bouwtekening en een constructieberekening aanleveren. En natuurlijk moet het bouwwerk zelf voldoen aan het bouwbesluit.

Het kan zijn dan een inspecteur van de gemeente ter plaatse het bouwwerk komt inspecteren. Daarom is het belangrijk dat je gelijk de juiste documenten aanlevert. Vaak heb je al een probleem doordat je bouwwerk illegaal is. Als je papierwerk op orde is, dan schept dat vertrouwen bij de gemeente en verloopt de legalisering soepeler.

Bouwkenners regelt met een enthousiast team van 12 specialisten dit gehele proces voor je. Zo hoef je nergens naar om te kijken!

Michel Ramakers
Michel RamakersProjectleider / bouwkundig specialist
Michel en de andere Bouwkenners helpen je bij het legaliseren van je bouwwerk.
Offerte aanvragen
Recente reacties:
datum:
reactie:
Ik ben blij dat mijn uitbouw toch mag blijven staan. Bedankt voor de hulp!
51star1star1star1star1star