Omgevingsvergunning-aanbouw

Heb je een bouwvergunning nodig voor je aanbouw?

Ja, help mij

Bouwvergunning voor een aanbouw

Je gaat je woning vergroten met een aanbouw? Let goed op, want het kan zijn dat je hier een bouwvergunning voor moet hebben. Deze moet je aanvragen bij je gemeente.

Of je wel of geen bouwvergunning nodig hebt, hangt onder andere af van de grootte, het gebruik en de omgeving van je aanbouw. De regels zijn niet in elke gemeente hetzelfde. Zorg dus dat je het zeker weet!

Doe de Vergunningscheck!

Stappenplan voor het aanvragen van een vergunning:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Start mijn project!
Sara Askamp
Sara AskampBouwkundig tekenaar
Sara en de andere Bouwkenners regelen in een handomdraai de omgevingsvergunning voor jouw tuinhuis.

Een bouwvergunning voor je aanbouw

Met een aanbouw kan je door middel van een relatief kleine verbouwing een hoop ruimte in je woning winnen. Je moet je wel aan een aantal regels houden. Zo is het verstandig te checken of je een constructieberekening nodig hebt: je kan niet zomaar dragende muren uitbreken!

Ook kan het zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt om de aanbouw te mogen plaatsen. Als de aanbouw in het zicht komt heb je bijvoorbeeld meestal een vergunning nodig. Je moet dus een hoop regelen!

Gelukkig kun je dit nu gemakkelijk online aan Bouwkenners overlaten. Deel je project met ons team, wij checken het met je gemeente en zo nodig regelen we meteen de bouwvergunning voor jouw aanbouw!

Richtprijs voor bouwvergunning
Offerte aanvragen
Nooit gedacht dat zoiets online zou werken! Maar Bouwkenners regelde precies wat ik nodig had, en alles keurig netjes op tijd. Bedankt!
Frans van der Zon
Perfect geregeld, we hadden de vergunning snel binnen!
Familie de Ruijter
Het duurde even voor ik voor mezelf alles op een rijtje had, maar Bouwkenners heeft mij alles piekfijn uitgelegd. Alles was binnen mum van tijd geregeld. Thanks.
Janneke Heijmans