TILBURG – De veelbesproken moskee aan de Stedekestraat in Tilburg heeft een omgevingsvergunning gekregen van de gemeente.

Eerder in november trok de bestuursrechter nog een streep door de plannen van de El-Feth moskee op basis van drie punten: het was nog onvoldoende duidelijk of er een behoefte was aan de moskee, er zouden parkeerproblemen ontstaan en er was geen herplantplicht voor de acht bomen die zouden verdwijnen door de boom.

De gemeente Tilburg heeft een nieuwe omgevingsvergunning afgegeven, rekeninghoudend met de drie punten. Zo is er door de moskee een behoefteonderzoek gedaan, is een externe partij ingeschakeld om te kijken naar eventuele parkeerproblemen en is er een bomen-effecten analyse gedaan voor de te kappen bomen.Alleen de drie bewoners die in een eerder stadium beroep hebben aangetekend, zijn nu bemachtigd om opnieuw bezwaren in te dienen. Dan komt de vergunning wederom voor de bestuursrechter en is daarna alleen een hoger beroep naar de Raad van State de laatste optie voor het bestuur van de moskee.

Bron: dichtbij.nl