Wat waren de wensen?

De Grote Kerk in Breda wilde door middel van banieren extra aandacht voor de mogelijkheden van het huren van deze prachtige locatie. EuroPromoTextiel (leverancier van onder andere banieren en spandoeken) is gevraagd om het uitvoerende gedeelte op zich te nemen, gezien de jarenlange ervaring die zij inmiddels hebben met dit soort projecten. De vraag was complex, volgens Eric Stadhouders van EuroPromoTextiel: “De stichting vroeg ons een manier te bedenken om 2 banieren van het 2e balkon tot de 1e balkon aan de buitenzijde van de kerk te bevestigen zonder uiteraard daarmee de toren te beschadigen. We mochten niet boren om de staalkabels te verankeren, dus we moesten iets bedenken waarmee we deze 27 m2 spandoeken konden bevestigen.”

Na heel wat denkwerk en een paar bezoeken aan de kerk is EuroPromoTextiel op het idee gekomen om de verankering te doen d.m.v. aluminium pijpen. Deze pijpen haken achter de balustrade en zijn bevestigd met staalkabel en sjorbanden. Al het zandsteen wat in aanraking komt met deze materialen is omkleed met speciaal rubber, hierdoor zal er geen schade ontstaan aan de toren. Na een constructieberekening bleek dit ook sterk genoeg te zijn om de banieren op hun plaats te houden.

Wat heeft Bouwkenners.nl uitgevoerd?

Bouwkenners heeft op basis van de schetsen en enkele foto’s de constructieberekening uitgevoerd. Hieruit bleek dat de banieren prima te plaatsen waren op de manier zoals EuroPromoTextiel had bedacht. 

Wat is de reactie?

“Dank voor de super snelle service!

Winny Bogers – Directeur EuroPromoTextiel

Enkele details van het project:

Adres bij benadering:

Constructieberekening:Grote kerk constructieberekening

Het eindresultaat:
Breda constructieberekening