Zelf een bouwtekening maken?

4 tips om snel aan de slag te gaan met je eigen bouwtekening!

Sommige mensen willen graag zelf een bouwtekening maken. Voor eenvoudige zaken, of voor ervaren tekenaars is dat mogelijk. Hieronder hebben we 4 tips voor je verzameld:

stap1-bouwtekening

Zelf bouwtekening maken

Bouwtekening zelf maken

video zelf bouwtekening maken

1: met de hand tekenen

Niet voor alle zaken is een perfekte tekening nodig. Soms volstaat het al om zelf een bouwtekening te schetsen, met daar bij de maatvoering.

 2: Sketchup

Sketchup is een gratis ontwerpprogramma waarmee je redelijk eenvoudig zelf bouwtekeningen in 3d kunt maken. Je kunt het hier downloaden.

3: Floorplanner

Met floorplanner kun je handig plattegronden maken per ruimte, of voor een heel pand. Voor 1 project is dit gratis. Je kunt het hier bekijken.

4: bekijk bovenstaande video

We hebben nog een vierde tip voor je in bovenstaande video. Bekijk hem direct!

Aandachtspunten voor je bouwtekening zelf maken

Je eisen voor een bouwtekening kun je hier lezen. Vaak is het bij een omgevingsvergunning verplicht om een constructieberekening erbij te leveren. Hier helpen we je graag mee. Je kunt het eerst zelf proberen, en als je er niet uit komt, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

LET OP: het genoemde programma SketchUp heeft verschillende varianten, namelijk een gratis maar beperkte variant en enkele betaalde varianten. De betaalde SketchUp Pro kopen kun je bijvoorbeeld bij CADkoop.nl doen. Met dit bedrijf hebben we zelf goede ervaringen.

Ik wil dat Bouwkenners helpt met mijn project!

Start mijn project!
Recente reacties:
datum:
reactie:
Bouwtekening
41star1star1star1stargray