splitsingstekening

 

Technische tekening nodig?

Heb je een technische tekening nodig?

Wanneer je wijzigingen aan je huis of bouwwerk wilt aanbrengen, dan heb je meestal een technische tekening nodig. Met deze bouwtekening kunnen alle betrokken partijen (zoals aannemers en constructeurs) volgens dezelfde uitgangspunten werken.

Wat is het verschil tussen een technische tekening en een ontwerptekening?

Een ontwerptekening maak je (of laat je maken) om een indruk te krijgen van hoe je bouwwerk er uit gaat zien. Dit kan een schets zijn, of een computerweergave. Een technische tekening is gedetailleerder met onder andere de exacte maatvoering en vaak ook een funderingsplan. Een technische tekening hoort ook te voldoen aan de eisen die aan een bouwtekening worden gesteld.

Bouwtekening-overkapping

Voorbeeld van een technische tekening

Technische tekening aanvragen

Zelf een technische tekening maken

Veel mensen willen graag zelf een technische tekening maken. Soms is dat prima mogelijk, maar voor complexere bouwwerken (zoals een heel huis) is het aan te raden om dit aan een specialist (zoals Bouwkenners) over te laten.

We hebben een pagina met tips om zelf een bouwtekening te maken. Je kunt eerst proberen of het je zelf lukt om een goede bouwtekening te maken. En als je er niet uit komt, dan kun je altijd nog onze hulp inschakelen. Wellicht heb je al een schets kunnen maken die je naar ons kunt mailen. Wij maken dan van jouw schets een professionele bouwtekening.

Hulp nodig bij jouw technische tekening?

Help met mijn bouwtekening
Recente reacties:
datum:
reactie:
Bedankt voor het delen! Hier had ik wat aan.
41star1star1star1stargray